МВР проверява сигнал за полицейско насилие срещу Босия

МВР проверява сигнал за полицейско насилие срещу Босия

Вътрешният министър Валентин Радев е наредил на инспектората на МВР да провери сигнал дали срещу Николай Колев-Босия е упражнено насилие от полицаи. Сигналът до министъра е изпратен на 6 юли, а в него се казва, че жандармерията се е държала грубо и арогантно с Колев пред Народното събрание.

Валентин Радев уточнява, че Босия ще бъде запознат с резултатите от проверката.

Николай Колев е в безсрочна гладна стачка от близо месец. Той настоява за оставката на транспортния министър Ивайло Московски заради корупцията при изпитите за даване на шофьорски книжки и цялостната корупционна среда в транспортния сектор. Протестиращият настоява и за разпускане на Народното събрание.

На 6 юли пред парламента стотина души протестираха в подкрепа на исканията на Колев. В сряда (11 юли) пред парламента се проведе и протестно шествие "Походът на гневните боси", в което се включиха десетина души.

Протестиращите вървяха боси в центъра на София в знак на солидарност с исканията на Колев. Те тръгнаха от Министерския съвет, минаха покрай Президентството, Министерството на транспорта и спяха пред Народното събрание, където протестиращите оставиха на купчина стари обувки като "паметник на корупцията и мизерията, символ на оголелия и обосял материално и духовно народ".

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?