МВР публикува още снимки на избягалите затворници

МВР публикува още снимки на избягалите затворници

МВР разпространи кадри от деня на бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор. Кадрите са от охранителните камери и са заснети минути преди двамата опасни и въоръжени бегълци да се измъкнат от затвора през централния му вход, при това без особени затруднения.

Сред публикуваните в петък кадри има и такива от затворническото всекидневие на Пелов и Колев, заснети поотделно или в компанията на други затворници.

Радослав Колев е рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години за убийство. Владимир Стефанов (Пелов) също е рецидивист, осъден на лишаване от свобода за 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Ведомството дава и официално обяснение за бягството им на 3 април: "По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на Затвора София".

Полицията призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. 

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?