МВР пусна кадри от имението на Божков

Кадри от имението на бизнесмена Васил Божков в парк "Витоша" бяха публикувани от Министерството на вътрешните работи в четвъртък.

Държавните органи и преди са разпространявали снимки и клипове от именията на известни обвиняеми като Ветко и Маринела Арабаджиеви и Николай и Евгения Баневи.

В сряда главният прокурор Иван Гешев обяви, че срещу Божков са повдигнати 7 обвинения. По-рано през деня в офиси на фирми на бизнесмена, както и в къщата в парк "Витоша" имаше претърсвания.

В четвъртък беше обявено, че в резултат на операцията са повдигнати обвинения на петима души – четирима, от които са извън територията на страната. Единият от тях е Васил Божков, който заяви, че се намира на Балканите, но е в страна извън ЕС.

По-рано през деня той коментира пред бТВ, че се страхува за живота си и се страхува да се върне в България. В сряда той твърдеше, че ще се прибере, когато от прокуратурата го потърсят.

Петият обвиняем е длъжностно лице от Комисията по хазарта.

"Това е най-мащабната операция, провеждана на територията на страната ни, постигнат е изключителен синхрон между институциите. В хода на акцията са извършени множество процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия. Иззети са множество картини, които имат белези на движими културни ценности, назначени са експертизи", обявиха в съобщението с кадрите от МВР.

В него се казва още, че Министерството на културата е уведомено за иззетите картини и предмети с "белези на културни ценности".

Божков е известен с колекцията си от ценни предмети и антики. Част от античните предмети негова собственост са изложени в Националния исторически музей.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?