МВР разби незаконна печатница на документи в Костенец

МВР разби незаконна печатница на документи в Костенец

Незаконна печатница за документи е разкрита при полицейска операция в Костенец, съобщиха в неделя от МВР.

Акцията е била проведена на 4 декември по обяд, когато служители на сектора "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР-София и колегите им от РУ-Костенец са претърсили частен имот в Костенец. Той е бил обитаван от 58-годишен криминално проявен и осъждан мъж.

От адреса са иззети пишещи машини, скенер, ксерокс, ламинатор, метална преса, множество дипломи, свидетелства и удостоверения за завършено основно, средно, висше образование и професионална квалификация, шофьорски книжки, корици на дипломи и копия от бланки на документи, бележки с лични данни на лица, учебни заведения, населени места, метални форми с изобразени на тях букви и цифри, метални плаки - заготовки, ксерокопия на документи за самоличност, печати на учебни заведения вкл. и нотариални, както и заготовки за такива.

Допълнително са били открити и иззети и 98 патрона и три метални писалки за изстрелване на боеприпаси, без да е налице надлежно разрешително за законното им притежаване, както и различни други веществени доказателства, съотносими към извършваната престъпна дейност, информират от вътрешното ведомство.

Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и 58-годишният мъж е привлечен като обвиняем.

Споделяне

Още от България