МВР разби педофилска мрежа по сигнал на депутат

Полицията арестува в сряда шест души по подозрение в педофилия и изнасилване на малолетни момчета. По данни на МВР и след показанията на жертвите става ясно, че 12 деца са станали жертва на престъпната група. Те са на възраст между 12 и 16 години. Разследването е продължило 4 месеца.

Сигналът за групата е подаден от народен представител, но името му не се споменава.

Според МВР педофилите откривали жертвите си в български интернет-сайтове за запознанства, като се представяли за момичета. След това контактите се прехвърляли в скайп, където в лични разговори “събеседниците” на децата събирали подробности за живота и интересите им.

След задочното запознанство тийнейджърите са канени на среща, после – на купони в наети луксозни къщи и апартаменти в столицата. Членовете на групата, ангажирани с набирането на момчетата, първо ги заблуждавали, че ги канят на партита с момичета.

На въпросните "купони" обаче момичета все не идвали, а на децата са давани упойващи вещества и алкохол, след което са насилвани сексуално, като актовете били филмирани и използвани за изнудване. Те не са разпространявани в Интернет.

Под претекст обаче, че записите ще бъдат разпространени в мрежата и родителите на насилваните ще бъдат информирани, децата са принуждавани да водят и свои съученици и приятели.

На по-големите деца, които отдавна били заробени, участниците в групата плащали по 50 лв. за доведено дете от приятелския им кръг или техни съученици.

Арестите са извършени в четири жилища в София и едно - в Сливен.

За ръководител на педофилите се смята 32-годишният Георги Л., който се е подвизавал в сайтовете за запознанства с прякора "Гергана". Той фигурира в архивите на ГДБОП като част от престъпна група, предлагала малолетни момчета за секс срещу заплащане през 2006 година. Гергана тогава също е бил арестуван, но не е осъден.

Друг член на новата, според МВР, педофилска група, се казва Филип А. и е бил известен като "Кристина". През 2006 година той е осъден за сводничество с непълнолетни. В хода на съдебния процес срещу него той се е възползвал от поправката “Ванко 1” и вместо присъда от 10 до 20 г., е бил осъден на затвор за година и половина.

”Всички те са обикновени български момчета, деца от добри семейства. Прибирали са се навреме вкъщи, навиците им не са се променили и по нищо не е проличало, че са насилвани и заплашвани – толкова добри манипулатори на детската психика са педофилите”, заявява началникът на сектора за компютърни престъпление в ГДБОП Явор Колев, цитиран от пресцентъра на МВР.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?