МВР разгони две дузини наркодилъри

МВР разгони две дузини наркодилъри

МВР и прокуратурата обявиха, че са неутрализирали многобройна престъпна група за разпространение на наркотици от общо 32 души. Оказа се, че арестувани са седем души, а останалите 25 се издирват.

На едро

Разследващите са установили, че групата има трима тартори и се е занимавала предимно с продажба на наркотици "на едро", т.е. снабдяване със стока на други групировки. Има ли са и дилъри, обясни наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев. Лидерите на групата също не са задържани, а са обявени за издирване, стана ясно от думите му.

Въпреки че едва 7 души са задържани, спецпрокуратурата представи акцията като голям успех и даде специален брифинг по темата. В него участва новият ѝ ръководител Димитър Петров, който до миналата година бе заместник на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев, тогава ръководещ спецпрокуратурата. Наскоро Петров бе избран единодушно за титуляр на поста.

"Те тровят вашите деца"

Част от обвиняемите по това разследване бяха посочени публично като наркодилъри още преди три години. Тогава в центъра на София бяха разпространени листовки със снимки на мъже и надпис "Те тровят вашите деца". В листовките се твърдеше, че хората се ползват с полицейски протекции.

Разследващите работят по тази група от около 2 години, обясни Петров.

"Част от тези лица са участници в тази организирана престъпна група, която беше неутрализирана миналата седмица", обясни шефът на спецпрокуратурата.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?