МВР роди "Некадърниците"

Специализирана полицейска операция "Некадърните" проведе вътрешното министерство във вторник. Акцията се е осъществила в района на хипермаркет "Кауфланд" в столичния квартал "Овча купел", съобщиха от министерството във вторник.

Операцията е насочена срещу организирана престъпна група, която в продължение на месеци е пазарувала с фалшиви кредитни карти.

Задържани са шестима души в момент на покупки. Петима от тях - Г. Н. на 23 г., М. Д. на 32 г., А. А. на 34 г., И. Г. на 33 г., И. С на 29 г. са с криминални регистрации, като само 32-годишният М. Д. до момента не имал проблеми с органите на реда.

Групата, чийто организатор е именно М. Д., получавала данни от скимирани кредитни карти, организирала "зареждането" на получените данни върху магнитната лента на други пластики и след това получените фалшиви карти се използвали за пазаруване в големите търговски вериги.

Закупувани са били трайни скъпи и луксозни стоки, които се пласирали в определени магазини. При покупките се използвали лица, които не са запознати достатъчно със схемата, като за "услугата" те получавали около 20% от стойността на напазаруваното.

Работата на специализираните екипи по случая е продължила повече от три месеца. Извършват се обиски на четири адреса в столицата, добавят от МВР.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?