МВР с идея за скоростна магистрална полиция

МВР с идея за скоростна магистрална полиция

Има идея МВР да закупи скоростни автомобили за контрол по магистралите у нас, съобщи главният секретар на силовото ведомство Ивайло Иванов пред БНР в неделя.

Пътната безопасност е сред приоритетите на ръководството на министерството и заради това ще бъдат взети и още мерки, аргументира се той.

“Въпреки лошите данни искам да кажа, че през 2018 година регистрираните ПТП-та са минус 198, загиналите са минус 73, ранените са минус 20. Не е цифрата, която ние очакваме и искаме да постигнем, но все пак с мерките, които са предприемани досега и които смятаме да предприемем за в бъдеще, има 73 човешки живота, които са спасени. Трябва да затвърдим тази тенденция", коментира той и допълни, че за целта са набелязани много мерки.

"Въпреки че има увеличение на доверието в МВР, то не е на нивата, на които на мен би ми се искало да бъде. За да има доверие в служителите на МВР, това е един двупосочен процес. Както хората трябва да ни вярват на нас, така и колегите трябва да реагират адекватно, бързо на сигнал за извършено правонарушение. Аз като главен секретар ще се стремя това нещо да се изпълнява от всички служители“, каза Иванов.

Той обяви още, че “по никакъв начин няма да толерира посегателства срещу полицаи, които изпълняват служебните си задължения“.

Главният секретар посочи, че негов основен приоритет е битката срещу битовата престъпност, "защото, когато гражданите не се чувстват сигурни, съответно се намалява и доверието в нас". Според него обаче наличието на повече полицаи не е гаранция за решаване на проблема.

“Наличието на полицейски служители в дадено населено място не е гаранция, че там не могат да бъдат извършени престъпления. И в големите градове има много полиция, но продължават да се извършват престъпления“, аргументира се той.

Споделяне

Още от България