МВР се готви да повдигне обвинение срещу депутат от “Атака”

МВР се готви да повдигне обвинение срещу депутат от “Атака”

МВР се готви да повдигне обвинение за хулиганство срещу депутата от “Атака” Павел Чернев за пътен инцидент на автомагистрала “Тракия”, който, според лидера на националистите Волен Сидеров, бил опит за покушение срещу живота му.

В понеделник МВР ще съобщи официално дали срещу Павел Чернев ще бъде образувано дознание, заяви в неделя говорителят на РДВР – Пазарджик. Причината е инцидентът на автомагистрала “Тракия”, при който в петък вечерта след пътно произшествие Чернев е нападнал възрастен мъж и неговия внук.

Има всички основания срещу депутата Павел Чернев да бъде образувано дознание по член 216 от Наказателния кодекс, каза по-рано директорът на РДВР-Пазарджик полк. Жоро Стоицев, цитиран от БНР.

За момента дознанието е срещу неизвестен извършител. Категоричен съм, че не става дума за атентат срещу “Атака”, каза полк. Стоицев.

В петък около 23:00 часа на автомагистрала “Тракия” край ханче “Церово” автомобил Ситроен на телевизия СКАТ, управляван от Павел Чернев, в който е бил и лидерът на партията Волен Сидеров, удря червен Форд с варненска регистрация, след което депутатът Чернев е тръгнал на саморазправа с възрастен мъж и неговия внук, чупейки стъклото на Форда и нарязвайки гумите на автомобила им. Може да се смята, че Чернев и Сидеров са избягали от местопроизшествието. Наказанието предвижда до 5 години затвор, а при рецидив до 10 години лишаване от свобода.

В отговор лидерът на “Атака” Волен Сидеров излезе с декларация, според която нападките срещу партията му и него самия “напоследък взеха застрашителни размери, те стигнаха до опит за физическо отстраняване”.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков трябва да подаде незабавно оставка и да бъде обвинен за съучастие в покушение срещу лидер на политическа, парламентарно представена сила, заявява Сидеров.

Той твърди, че на 7 април около 23.00 ч. на магистрала "Тракия" е бил направен опит за покушение срещу живота му. Половин час след това министър Петков е бил уведомен за случая, а н събота сутринта е подаден и официален сигнал до СДВР.

Вместо разследване и установяване на извършителите на покушението, на следващия ден министър Румен Петков публично разпространи по бТВ клевети и политически нападки срещу лидера на партията, пише в декларацията.

Това действие на министър Петков показва ясно, че той става съучастник на извършителите на покушението и прикрива поръчителите, заявяват от "Атака". Това означава, че в България днес, при това управление, е възможно едно силово ведомство като МВР да бъде използвано за политическа и физическа разправа с опозицията, се посочва в декларацията на “Атака”.

Според Волен Сидеров действията на министър Петков и неговите поддръжници от кабинета потвърждават виждането на "Атака", че час по-скоро трябва да бъдат проведени предсрочни избори.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?