МВР се отказа да плаща на консултант за реформата

МВР се отказа да плаща на консултант за реформата

Вътрешното министерство изненадващо прекрати обществената поръчка, с която търсеше външен експерт, който да даде предложения за реорганизация на структурите му, за да повиши ефективността им. Стойността на поръчката бе 1.15 млн. лв.

Тя бе обявена от предишния вътрешен министър Валентин Радев, но още в първите дни на неговия приемник на поста Младен Маринов е прекратена. По времето на Радев Младен Маринов бе главен секретар на МВР.

Поръчката имаше няколко етапа - проектиране на нова структура на МВР с цел повишаване на ефективността на ведомството; изготвяне на методология за реинженеринг на процесите в МВР плюс наръчник за прилагане, промяна на процесите в МВР и обучения на персонала.

От решението не се разбира защо необходимостта от провеждането на търга е отпаднала, но от документацията по поръчката се вижда, че по нея е работено до последно, съобщава сайтът "Дневник". На 3 септември са публикувани разяснителни бележки до всички заинтересувани страни, които са отправили запитвания по спецификите на поръчката. На 30 август пък е направена промяна на методиката по оценяване на участниците.

Преди няколко месеца излязоха резултатите от анализа на Световната банка за нуждата от реформа на МВР. Международните експерти препоръчаха драстично свиване на броя на областните дирекции на МВР, по-малка администрация и по-ефективни обществени поръчки.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?