МВР шеф: Правилата са за всички, независимо дали е милионер или си изкарва прехраната по честен път

МВР шеф: Правилата са за всички, независимо дали е милионер или си изкарва прехраната по честен път

"Правилата за движение по пътищата са еднакви за всички. Независимо какво му е социалното положение – дали е милионер или е човек, който си изкарва по честен път прехраната и едвам преживява, независимо от стойността на автомобила, законът е равен за всички".

Тази реплика на главния секретар на МВР Ивайло Иванов набра популярност в социалните мрежи в понеделник. Изказването всъщност е от миналия четвъртък и е по повод ареста на сина на алкохолния бос Миню Стайков – Стайко Стайков. Той беше задържан в София, след като бе отказал да предостави документи за самоличност. Стайков бе заявил на полицаите, че пътува в бронирания джип на охранителите си случайно, след като се качил на стоп от Айтос.

Времената на мутрите отминаха. Така и Иванов, и избраният за главен прокурор Иван Гешев коментираха случая. Главният секретар на МВР обясни, че все още е в сила заповед за проверка на кортежи от луксозни коли и полицаите са действали според правомощията си.

Тази заповед бе издадена през зимата на 2016 г., след като охранители на Ивайло Борисов-Ториното нападнаха и биха семейство на Околовръстното на София. Тогава бе въведено и задължението всички с въоръжена охрана да се регистрират в МВР. Полицията написа и наредба за работата на личните охранители.

"Полицаите имат своите права и задължения и моля всички, които бъдат проверявани от полицаите, да изпълняват техните разпореждания, защото такива реплики, да се подиграват със служителите, ние няма да толерираме", обясни Иванов.

Споделяне

Още по темата

Още от България