МВР удари "Безхаберниците", "Сводниците" и "Цигарите"

МВР удари "Безхаберниците", "Сводниците" и "Цигарите"

През последното денонощие МВР е провело три акции - "Безхаберниците", "Сводниците" и "Цигарите", съобщи в събота вътрешният министър Цветан Цветанов.

С обиски в софийските нощни клубове "Ивона" и "Версай" е започнала операция "Сводниците”, насочена срещу предлагането на сексуални услуги. Тя е продължение на операция "Октопод” в частта ѝ, която засяга предлагането на секс услуги и влизането на полицията в нощни клубове, намиращи се под протекция на "Октопода”, уточни Цветанов.

"До момента са задържани трима мъже, познати на полицията със сводническата дейност, каквато извършват - Весислав-Вики, Емил Бръснатия и Росен Дебелия. Заедно с тях е задържана Миглена-Хана, смятана за "мадам" на проституиращите момичета", информира министърът.

По време на обиските полицията е открила пари и списъци на проституиращи.

14 тона стари боеприпаси открити в неохраняем склад край Стара Загора

Около 14 тона стари боеприпаси са открити при полицейска операция "Безхаберниците", проведена на 13 и 14 май в в неохраняем склад в квартал "Голеш" край Стара Загора, съобщи на пресконференция в събота комисар Алекси Алексиев, директор на Областната дирекция на МВР. Боеприпасите са били собственост на Агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" и са продадени на търг за скрап.

Трима от виновниците са задържани, уточни Алексиев.

Наемателят на склада е юридическо лице, което няма разрешение за боравене с такъв тип изделия. Фирмата е спечелила търг през март на агенцията. Дружеството е добило правото да купи боеприпасите от склада, който се намира на територията на военния полигон "Змейово", и да ги транспортира до склада в квартал "Голеш", поясни Алексиев. Съгласно договора, фирмата е трябвало да купи утилизирани или негодни боеприпаси. Дружеството има лиценз за търговия със скрап.

За 72 часа са задържани С.Х. от София и Т.И. от Хасково. С полицейска мярка в ареста е и С.Р. от София. По-късно в събота ще бъде поискано постоянното задържане на арестуваните, уточни наблюдаващият прокурор Гриша Мавров.

Китайска имитация на български цигари

Операция "Цигарите" е проведена в София и Благоевград и района около столицата, информира министър Цветанов. В складове в софийския квартал "Надежда" са открити 40 мастербокса цигари и 60 000 евро. Обект на акцията са цигари, произведени в Китай, които имитират българско производство.

"Авансово искаме да ви кажем да сте подготвени за другата седмица за поредица от операции, които ще се случат на територията на страната", обяви в събота министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след което уточни, че акциите ще са насочени срещу така наречените "мутри" и финансови злоупотреби.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?