МВР умишлено задържа движението по “Хемус”

МВР умишлено задържа движението по “Хемус”
Колона от 1,5 км се е образувала преди тунела “Витиня“ на магистрала “Хемус” в посока София в последния почивен ден за празниците, съобщи МВР в сряда. Тапата е създадена изкуствено на 42-ия километър към столицата с цел намаляване на престоя в тунелите на аутобана. 
 
Патрули подпомагат движението и следят за спазването на правилата и ограниченията за тежкотоварните автомобили. 
 
От „Пътна полиция“ напомнят, че в участъка 38-36-и км има стеснение поради ремонт на виадуктите. Движението се извършва двупосочно в платното посока Варна. На 33-ти км, в тунел „Витиня“  в посока Варна, движението отново е двупосочно.  
 
По магистрала "Тракия"  движението в следобедните часове все още беше спокойно.
 
„Пътна полиция“ умолява гражданите, тръгнали на път, да бъдат внимателни, толерантни и търпеливи. И посочва, че водачите трябва стриктно да спазват временната организация и указанията на органите на ред. 
 
До 20 часа днес се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“. 
 
 
Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност по пътищата в края на петте почивни дни за Коледа. 
 
Забраната не важи за превозващите бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари. 
 
Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения и пътната сигнализация, призовават от АПИ 
 
От агенция „Пътна инфраструктура“ настояват шофьорите да не използват аварийните ленти по автомагистралитe. 
Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?