МВР установи 4 случая, в които имигранти се "настанявали" на фиктивни адреси

МВР е установило 4 случая, в които имигранти от временните центрове за настаняване са били извеждани на фиктивни адреси, съобщиха във вторник от ведомствения пресцентър. Това е станало по време на общо 25 проверки, направени от служители на силовото министерство от октомври насам в района на Хасково и София.

"Установени са 11 души, декларирали намерение да изведат чужденци и да ги настанят на тези места. Констатирани са 4 случая, при които декларираните имоти или вече са продадени, или са обитавани от други собственици. Образувано е и досъдебно производство за съставяне на документ с невярно съдържание от предоставящ имота си софиянец", посочват от МВР.

Вследствие на проверките в центровете за временно настаняване на имигранти са били върнати "десетки преждевременно напуснали или измамени чужди граждани".

"Създадена е организация за постоянен контакт и информационен обмен между областните дирекции на МВР в страната и ДАБ. В случай на установен фиктивен адрес или липса на съгласие от собственика на посоченото за настаняване жилище, полицейските служители подават сигнал към ръководството на агенцията за недопускане на излизането на чужденците от местата за временно настаняване", уточняват от вътрешното ведомство.

Припомнят и, че преди време бе пресечена измамническа схема за извозване на имигранти от лагера в Харманли до София. Условията в този център са най-мизерни и хората вътре често се бунтуват с искане да бъдат преместени в столицата.

Споделяне

Още от България