МВР въвежда "интерактивна карта на престъпността"

"Интерактивна карта на престъпността" бе представена в сряда от вътрешния министър Цветлин Йовчев в присъствието на по-голямата част от ръководството на силовото ведомство. Целта е да се онагледят областите с най-висока концентрация на престъпления в страната.

Идеята бе анонсирана от Йовчев още по време на първата му пресконференция в МВР на 4 юли. Най-много престъпления за първото шестмесечие на годината има на територията на СДВР - 17 318. Вътрешният министър обяви и че ще има изцяло нова GPS система за контрол на патрулните коли.

Информационната система за позициониране на автопатрулите в МВР ще позволява да бъдат зададени броят, статусът, движението на колата и следи за количеството гориво. Ще се отчита дори средната максимална скорост.

Министърът съобщи, че предстои поставянето на GPS устройствата и че до 3 месеца системата трябва да заработи, като обхване 1000 автомобила. След това в рамките на месец служителите ще минат на обучение, за да работят с нея. В момента оборудваните коли са 120.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?