МВР възстановява магистралната полиция заради гражданите на ЕС

250 автомобила "Опел Астра" пуска МВР по магистралите в страната. Патрулите ще осигуряват сигурността на участъците, съобщи днес шефът на националната полиция ген. Васил Василев при представянето на новите коли в столицата.

Колите на магистралната полиция са бели на цвят и със синьо крило. Отзад е изписан номер, който указва поделението и номера на автомобила.

Патрулите ще осигуряват 24-часово дежурство по магистралите. По второстепенните пътища ще патрулират вътрешните служители на пътна полиция, уточни Василев. Автомобилите ще бъдат предоставени на РДВР.

"Магистралната полиция се възстановява, за да се гарантира пред Европейската общност сигурността на нейните граждани по пътищата на България", каза ген. Василев, цитиран от БТА.

Автомобилите са с GPS-система, която ще дава информация за местонахождението им по всяко време на денонощието и ще направи възможно единното им командване.

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов уточни, че новите полицейски коли могат да бъдат използвани дори в случай на грабеж за задържане на престъпниците с оградителни мероприятия.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?