МВР задържа българин, участвал в международна педофилска мрежа

Служители на Генерална дирекция на полицията и Столичната следствена служба заловиха 52 - годишен мъж, който е част от организирана международна педофилска мрежа, съобщи в сряда пресцентърът на МВР.

Операцията е ръководена и координирана от Главната квартира на ФБР и се е провела на територията на 27 страни в целия свят.

След двумесечни опетивно-издирвателни действия между служители на ГДБОП и ФБР е установен и българинът, участник в педофилската мрежа. Това е 52-годишният Д.Ш. Той е задържан в столичния квартал “Манастирски ливади”. Операцията е наблюдавана и ръководена от Върховна касационна прокуратура, се уточнява в съобщението на МВР.

От жилището на мъжа са иззети компютърна система със записани на твърдия диск няколкостотин видеоклипа, филми и стотици компактдискове с педофилско съдържание.

На тях се вижда как възрастни мъже изнасилват малки момиченца на видима възраст между 3 и 5 години, вързани или явно упоени. Кадрите са заснети в страните от бившата ОНД и Далечния Изток.

Засега в сцените на насилие не е открито участие на българчета.

До момента в САЩ са задържани 32 души, сред които и организаторът на мрежата Джерод Локмилър. По време на операцията е спрян достъпът до основния сървър, на който педофили от цял свят са обменяли линкове към качено от тях скрито педофилско съдържание на фрий-сървъри.

Още 40 души от различни страни са задържани и обвинени в он-лайн педофилия, допълват от МВР.

Споделяне

Още от България