МВР задържа наркопласьори за стрелбата по варненски наркодилър

Петима са задържаните за стрелбата по 30-годишния варненски наркодилър Тодор Георгиев. Георгиев още е в болница, след като беше прострелян пред бл.26 в кв. "Трошево" във Варна.

Трима от задържаните са арестувани в София, а двама във Варна, съобщи Дарик радио.

Полицията разполага с достатъчно информация, която свидетелства за връзка между задържаните и покушението по Тодор Георгиев.

Задържаните в София са Калоян, Явор и Мартин Вълков и са известни като приближени на известния във Варна Радослав Калчев, познат като Черния Роди.

Другите двама са от Варна. Единият е Н. С., а другият е Иван Г., на 30 години, който беше арестуван след преследване и престрелка с полицията на Аспаруховия мост в събота следобед.

Все още не са ясни мотивите за стрелбата срещу наркодилъра. Криминалистите във Варна работят по версиите за неуредени финансови отношения или борба за преразпределение на пазара на дрога в морския град.

Главният секретар на МВР ген.Бойко Борисов съобщи, че четирима от арестуваните са наркопласьори на високо ниво, а Мартин Вълков е съден за убийство. "Всички заловени са тежко криминално проявени, натривките им вече излязоха, има и свидетелски показания, връзка с автомобила, с който е извършен опита за поръчково убийство," каза още Борисов.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: