МВР задържа петима в акция "Банкерите"

Петима души за задържани в Силистра по подозрения, че се занимват с лихварство по време на акция "Банкерите", съобщи във вторник МВР.

Разследващите установили, че заподозрените се занимават с обмен на валута на дребно, без да притежават необходимия за това лиценз. По първоначални данни среднодневният оборот на четиримата надхвърлял равностойността на 40-50 хил. лв. в различна валута.

В хода на разработката полицията стигнала до семейство от Силистра, което ръководело престъпната дейност. От МВР уточняват, че с набраните дневни обороти от незаконния обмен на четиримата мъже, жената пътувала в различни градове в страната, където трансферирала сумите чрез различни банки по сметки на съпруга си.

За да не будят подозрение, превежданите суми не надхвърляли 4-5 хил. лв. Рано сутринта днес, точно преди да отпътува за Варна, жената е задържана от полицейски служители. В нея са намерени 20 170 евро и 9 000 турски лири.

По време на обиска на дома на семейството полицаите са използвали за прикритие пожарна. Там са намерени и иззети 47 хил. долара, 1 800 паунда, румънска, шведка, датска и друга валута. Намерени са и над 50 кг монети в евро и щатски центове, множество юбилейни икони, над 300 сребърни и златни монети с инвестиционна стойност и златни накити.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?