МВР задържа украинци за неуспешния атентат срещу Алексей Петров

Снимка: БГНЕС

Четирима украински граждани са задържани по подозрения, че са замесени в неуспешния опит за атентат срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров. Във вторник вечерта Софийският градски съд реши да остави в ареста за постоянно единия от тях, който се казва Роман Логиненко. Гледането на мерките за отклонение за останалите още не са минали и властите не съобщават техните имена.

В края на октомври м.г. неизвестни стреляха срещу автомобила на Петров с два гранатомета, като единият снаряд не се взриви, а другият не улучи колата на бившата барета. Първоначално той определи покушението като грешка. Впоследствие обяви награда от 100 000 долара за достоверна информация, която да помогне на разследващите да разкрият кой стои зад стрелбата срещу него.

Алексей Петров обяви още, че е започнал собствено разследване, в което ще се включат и чуждестранни експерти. То не било алтернативно, а само подпомагащо разследващите органи. Петров коментира, че медиите са определили атентата срещу него като терористичен и по този повод заяви: "с терористите - като с терористи".

Бившият съветник в ДАНС стана мишена на килъри за втори път, след като на 15 август 2002 г. бе прострелян в гърдите и крака на излизане от офиса му в сградата на столичния басейн "Спартак". Тогава се разбра и за друг опит за покушение срещу бившата барета – от 1999 г., който обаче се смята за случайност, след като ранилият го в крака Кирил Киров-Японеца декларира, че е стрелял погрешка.

Споделяне

Още по темата

Още от България