МЗ увери, че има готовност за безпроблемно прехвърляне на детския фонд в НЗОК

МЗ увери, че има готовност за безпроблемно прехвърляне на детския фонд в НЗОК

До 29 март Фондът за лечение на деца ще приема по установения ред заявленията на всички родители, чиито деца се нуждаят от лечение в чужбина. Както сега, така и в следващите работни дни до края на този месец, нито едно заявление няма да бъде върнато от служителите на фонда, увериха в петък от здравното министерство.

Всички започнати преписки по заявленията на родителите ще бъдат автоматично прехвърлени към Националната здравноосигурителна каса, която от 1 април ще поеме функциите на фонда.

“Екипите от двете институции ежедневно работят съвместно по подготовката за преминаване на фонда към НЗОК, за да може на 1 април работата да продължи безпроблемно за нуждаещите се от лечение деца и техните родители“, казаха от министерството.

“Нито един пациент няма да бъде върнат, без да му е предоставена възможност да подаде заявление. Всяко едно заявление ще бъде разгледано и по него ще бъде взето решение“, уверяват от МЗ.

Според ведомството няма повод за притеснение от забавяне на лечението на децата, тъй като е създадена необходимата организация за непрекъснатост на процеса.  

Споделяне

Още по темата

Още от България