МЗ: Въздържайте се от пътувания до Гърция, Турция и Кипър

МЗ: Въздържайте се от пътувания до Гърция, Турция и Кипър

Заради усложнената епидемична обстановка и висока заболеваемост от Covid-19 в близки до нас държави, Министерството на здравеопазването (МЗ) препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция.

Призивът е на базата на отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост на 100 хил. души население в трите страни.

С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице.

МЗ напомня, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу Covid-19. България все още се намира в "зелената зона" по разпространение на Covid-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки, напомнят от МЗ.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?