МЗ възобнови търга за покупката на 400 линейки

Министерството на здравеопазването възобнови обществената поръчка за покупката на 400 нови линейки по проекта за модернизация на спешната помощ в страната, съобщиха от ведомството.

Сроковете за подаване на оферти бяха удължени в съответствие със Закона за обществените поръчки. Участниците ще могат да подават оферти до 10.08.2018 г. Планираната дата за отваряне на офертите е 13 август тази година.

Общият бюджет по проекта е над 163 млн. лв., като освен покупката на новите санитарни автомобили той предвижда и модернизация на 237 обекта а от системата за спешна медицинска помощ в страната. 

На 6 юли 2018 г. с окончателно определение Върховният административен съд (ВАС) остави без уважение искането за спиране на обществената поръчка и потвърди по-ранното решение на КЗК по жалбата на фирмата "Вайнман Технолоджи“, която блокира с процедурни хватки търга за линейките от самото начало.

Поръчката беше спряна през май заради жалба на фирмата "Вайман Технолоджи“, която се оказа регистрирана непосредствено преди участието си в процедурата с капитал 100 лева.

Още по темата
Още от България

Одобрявате ли протестите за цените на горивата?