МЗ възобнови търга за покупката на 400 линейки

МЗ възобнови търга за покупката на 400 линейки

Министерството на здравеопазването възобнови обществената поръчка за покупката на 400 нови линейки по проекта за модернизация на спешната помощ в страната, съобщиха от ведомството.

Сроковете за подаване на оферти бяха удължени в съответствие със Закона за обществените поръчки. Участниците ще могат да подават оферти до 10.08.2018 г. Планираната дата за отваряне на офертите е 13 август тази година.

Общият бюджет по проекта е над 163 млн. лв., като освен покупката на новите санитарни автомобили той предвижда и модернизация на 237 обекта а от системата за спешна медицинска помощ в страната. 

На 6 юли 2018 г. с окончателно определение Върховният административен съд (ВАС) остави без уважение искането за спиране на обществената поръчка и потвърди по-ранното решение на КЗК по жалбата на фирмата "Вайнман Технолоджи“, която блокира с процедурни хватки търга за линейките от самото начало.

Поръчката беше спряна през май заради жалба на фирмата "Вайман Технолоджи“, която се оказа регистрирана непосредствено преди участието си в процедурата с капитал 100 лева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?