На 2 юли АП решава дали ще обжалва съдебното решение за БТК

На 2 юли Надзорният съвет на Агенцията за приватизация ще реши дали да обжалва решението на Вълховния административен съд по сделката за БТК, съобщи пред mediapool.bg член на надзора, пожелал анонимност. Заседанието вече било насрочено, дотогава се очаквало и становище от юристите на АП. Два дни по-късно - на 4 юли, изтича срокът за обжалване на съдебното решение.

Според източника, предстояли и политически консултации с партиите, издигнали надзорниците. В съвета има трима представители на НДСВ, двама на ДПС и по един на БСП и на ОДС.

На 20 юни т.г. тричленен състав на Върховният административен съд отмени решението на Надзорния съвет, който отхвърли притежаваната от американския инвестиционен фонд "Адвент" компания "Вива венчърс" като купувач на БТК. ВАС не прие нито един от мотивите с които Надзорния съвет единодушно отхвърли приватизационния договор на 7 май.

След като надзора отстрани "Адвент", АП започна преговори за БТК с класирания на второ място консорциум между "Коч холдинг" и "Тюрк телеком". Вчера от турския консорциум обявиха пред журналисти, поканени в Анкара, че преговарят със Сорос и Джей Пи Морган да се включат в сделката за БТК.

От "Коч" отказаха директно да признаят, че преговорите с обявения от самия тях американски инвеститор "Карлайл груп" са се провалили. За това mediapool.bg писа още преди месец.

Добре информиран източник днес отново потвърди пред mediapool.bg тази информация. В София е получено официално съобщение от високопоставен представител на "Карлайл груп", който е декларирал, че България не влиза в скорошните инвестиционни намерения на компанията.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?