На 23 юни започва кандидат-студентската кампания в Софийския университет

На 23 юни започва тазгодишната кандидат-студентска кампания в СУ "Св. Климент Охридски". От тази дата желаещите да се обучават в Алма Матер могат да подават изпитните формуляри. Приемът на документите ще продължи до 7 юли, цената на един комплект 4.50 лева.

Над 3000 студенти - първокурсници редовно обучение ще приеме тази година университетът. Началникът на учебен отдел Георги Гешев прогнозира, че желаещите кандидати ще бъдат около 14 хиляди.

Правото за полагане на първи изпит ще струва 15 лв., а за всеки следващ заявен изпит кандидатите ще плащат по 10 лв. Очакванията са най-голям интерес да има към традиционно предпочитаната специалност "Право", както и към "Информатика". За атрактивна се смята и новата дисциплина "Компютърни науки".

Изпитът по български език и литература ще се проведе на 14 юли, по история - на 19 юли, а по математика - на 16 и 27 юли. На цена между 6 и 16 лв. за една нощувка, кандидат-студентите от провинцията могат да ползват легловата база на студентските общежития.

От предстоящата учебна година за магистратура в СУ "Св. Климент Охридски" ще могат да кандидатстват всички бакалаври, независимо каква специалност са изучавали до момента и в кое висше училище, съобщиха от учебния отдел.

На 18 юни в университета ще се проведе Ден на отворените врати, по време на който всички кандидат-студенти ще могат да се срещнат с деканите на различните факултети.

Още от България