На 24-тия си ден "ДАНСwithme" превзе Цариградско шосе

30-ина души се опитаха да провокират протестиращите с лозунги срещу президента

На 24-тия си ден "ДАНСwithme" превзе Цариградско шосе

В неделя вечер за двайсет и четвърти път протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски се събраха пред сградата на Министерския съвет. Традицията този път бе нарушена, като след  Орлов мост шествието се отправи нагоре по Цариградско шосе.

В Началото сред събралите на площад „Независимост” няколко хиляди души и множеството български трибагреници можеха да се прочетат лозунги като "Постоянна обсада на парламента", "Да се преброим на "Цариградско".

Групата младежи, която се превърна в атракция в последните дни заради затворническите костюми,този път носеше цветни метли с надписи БСП, ДПС, ГЕРБ и "Атака".

Един от новите плакати, носени днес, е с лика на лидера на БСП и на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и надпис: "PES - we don`t need your toy" ("ПЕС, не се нуждаем от вашата играчка").

Група от трийсетина души се опита да провокира протестиращите, като пред главния вход на президентството издигнаха плакати с надписи: "Плевнелиев, ти си обикновен говорител на ГЕРБ", "Двуличен си, но нито едно от лицата не е на държавен глава", "Плевнелиев върти бизнеса си, а не държавата".

Имаше кратък сблъсък между двете групи протестиращи, но полицията предотврати скандали, като раздели опонентите, предаде Би Ти Ви. Полицаите, които охраняват протеста, провериха документите на някои от протестиращите.

Към 19 и 45 шествието потегли по традиционния си маршрут към Народното събрание и Орлов мост. Когато стигна там, малка група от около 50 души, водена от оцветените метли, зави по бул. "Евлоги и Христо Георгиев".

Веднага след товаобаче авангардът на шествието, който от насам носи зелен транспарант с надпис "Балгария каза: Орешарски, върви си!", прегради маршрута към НДК и така отклони шествието по бул. "Цариградско шосе".

Когато началото му стигна почти до хотел "Плиска", на Орлов мост още имаше хора.

Шествието стигна до 4-ти километър, а после под съпровода на тъпани зави по кръговото движение и тръгна обратно в посока Орлов мост.

Споделяне

Още от България