На 30 юни Патриотите казват остават ли в кабинета

Валери Симеонов и Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт ще каже окончателно на 30 юни дали остава в управляващото мнозинство. На 1 юли изтича срокът, поставен от политическата формация на ГЕРБ, да изпълни седем условия, които са част от програмата на Фронта.

В петък, в Народното събрание продължиха разговорите между лидерите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, в които се включи и вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова.

След срещата двамата съпредседатели на Фронта обявиха, че реалният диалог с ГЕРБ по програмата им е започнал след поставените от тях искания.

Валери Симеонов похвали партията-мандатоносител за сериозното желание за решаване на тези седем, по думите му тежки проблема, които не са само от това управление, но трябва да бъдат решени.

Окончателният отговор ще бъде на 30 юни, виждаме сериозно ангажиране от страна на Цветанов и министрите, ще ми се да вярвам, че на 30 юни ще имаме добър отговор за вас, потвърди той.

Вчера от ПФ са разговаряли с представители на МРРБ, днес - с вътрешния министър, идния вторник между партиите от мнозинството предстоят разговори за активната регистрация и Изборния кодекс, към който са част от претенциите на Фронта.

Сред другите искания са мерки за незаконните ромски постройки в Гърмен и борбата с престъпността, да не се повишава цената на тока, да продължи изграждането на защитното съоръжение по българо-турската граница.

На свой ред Цветан Цветанов благодари на колегите си от ПФ за конструктивизма им. Той уточни, че днес са били обсъдени повече детайли по темите, които те повдигат. Не смятам, че разговорът с ПФ е ултиматум или условия за подкрепа на правителството, всяка една политическа формация, парламентарна група има свои изисквания към управлението и трябва да отговори на очакванията на избирателите си, посочи той.

Споделяне

Още по темата

Още от България