На финала на делото срещу Иванчева съдът назначи нова експертиза

Снимка: БГНЕС

В последния момент апелативният спецсъд реши да назначи нова експертиза по делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева, някогашната ѝ заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Тримата на бяха осъдени на 20, 15 и 12 години за поискан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.

В момента делото се гледа на втора инстанция от състав с председател шефа на съда Георги Ушев. На заседанието в сряда, на което се очакваше да започнат пледоариите, той прие искането на защитата за нова гласова експертиза на част от записите от СРС-тата. Целта да се установи дали това наистина са гласовете на подсъдимите. Малко преди началото на заседанието Иванчева обяви, че очаква да бъде осъдена. В крайна сметка делото бе отложено за 3 юли.

Според прокуратурата Иванчева, Петрова и Дюлгеров са поискали от Ваклин подкуп, за да бъде задвижена от районното кметство процедура, свързана с негов строеж. Тримата отричат вина. Те бяха арестувани зрелищно през пролетта на 2018 г. Делото приключи на първа инстанция година по-късно с тежки присъди. Двете жени прекараха няколко месеца под стража, а от около година са под домашен арест.

Споделяне

Още по темата

Още от България