На френския президент му се “гади“ от Тръмп

Републикански конгресмен от Ню Йорк подкрепи Хилъри Клинтън

На френския президент му се “гади“ от Тръмп

Ексцесиите на Доналд Тръмп могат да те накарат да ти се догади, каза френският президент Франсоа Оланд, цитиран от АФП. Според Оланд думите на кандидата на републиканците “нараняват чувствата и унижават“.

“Демокрацията е заложена на карта и ние виждаме все повече и повече хора, които са подмамени от авторитаризма, особено в САЩ. Ако американските граждани изберат Тръмп, ще има последствия, защото изборите в САЩ са глобални избори“, каза още Оланд.

В последните две седмици Тръмп имаше много силна серия от изказвания. Първо той призова Русия да хакне имейлите на Хилъри Клинтън. После милиардерът я нарече “дявол“.

Междувременно Ричард Хана, представител на Републиканската партия в Конгреса на САЩ, стана първият републиканец в Камарата на представителите, който обяви, че ще гласува за Хилъри Клинтън.

Решението на конгресмена от Ню Йорк идва след едни от най-бурните часове в кампанията на Доналд Тръмп, предизвикали вълна от критики срещу него от лидери на партията. "Ройтерс" коментира, че това недоволство, кристализирано около нападките на Тръмп срещу американско семейство, изгубило сина си в Ирак, вероятно ще продължи да расте, съобщи “Дневник“.

Няколко републиканци конгресмени обявиха, че няма да подкрепят кандидата на тяхната партия на президентските избори. Хана е първият, който директно обяви, че ще гласува за кандидата на демократите.

"За мен не е достатъчно просто да отхвърлиш коментарите му. Той не е годен да служи на партията ни и не може да ръководи тази страна", обяви конгресменът.

"Макар да не съм съгласен с нея по много въпроси, ще гласувам за госпожа Клинтън. Вярвам, че да бъдеш добър американец, обичащ страната си, е нещо по-важно от партиите, от победата или загубата", каза Хана.

По-рано през деня "Ройтерс" съобщи, че от кампанията на Тръмп е бил уволнен Ед Брукоувър – старши съветник, който отговаряше за връзката с ръководния Национален комитет на Републиканската партия.

Споделяне

Още от Свят