На Карлос Гон бяха повдигнати нови обвинения

Карлос Гон

На Карлос Гон, бившия президент и генерален директор на консорциума Рено-Нисан, бяха повдигнати нови обвинения днес, предадоха световните агенции, като се позоваха на японски медии.

Това са четвърти обвинения, повдигнати срещу Гон. Този път те са за отклоняване на средства на групата Нисан, посочва Франс прес.

Днес трябваше да приключи мярката задържане под стража, наложена на Гон за други обвинения. Негови адвокати казаха, че веднага ще внесат молба за пускане под гаранция. Карлос Гон беше арестуван през ноември миналата година по обвинения за извършени финансови нередности. Той твърди, че е невинен, отбелязва Асошиейтед прес.

След като през март той беше пуснат под гаранция на стойност 1 милиард йени (9 милиона долара), Гон беше арестуван отново в началото на април в очакване на процес срещу него.
Според новите обвинения Гон е извършил сериозна злоупотреба с доверие и е нарушил японския закон за компаниите, предаде Ройтерс.

Обвиненията са свързани с плащания от филиал на японския автомобилостроител, като се твърди, че парите са отишли в частна инвестиционна компания, контролирана от Гон, допълва Асошиейтед прес.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?