На места ГЕРБ и РБ ще се явят заедно на местните избори

Цветан Цветанов регистрира партията за вота наесен

Цветан Цветанов, сн. БГНЕС

ГЕРБ и Реформаторският блок ще се явят на 7-8 места заедно на местните избори още на първи тур. Това стана ясно в понеделник от думите на председателя на предизборния щаб на Борисовата партия - Цветан Цветанов. Информацията идва на фона на поредица твърдения пред последните месеци от страна на ГЕРБ, че партньорства с други партии са възможни само на евентуални балотажи по места.

"Единственият областен град, в който ще се получи такава симбиоза, е Кюстендил. И ние заставаме твърдо зад Петър Паунов", заяви Цветанов в понеделник при внасянето на документи в Централната избирателна комисия за регистрация в местния вот.

Според Цветанов политическият модел в Кюстендил е успешен. Той посочи, че всяка от партиите иска да постигне някаква идентичност и резултат, който да бъде отчетен на края на изборния процес.

Той съобщи още, че кметовете на Ивайловград - Диана Овчарова - и на сатовчанското село Плетена Румен Арнаудов ще бъдат издигнати от ГЕРБ за втори мандат, въпреки медийните разследвания за незаконни кариери в общините им и сериозните съмнения за конфликт на интереси.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че партията ще се бори за гласовете на всички избиратели, докато "диаметрално противоположни партии” се обединяват срещу управляващите. По този повод бившият силов министър посочи, че подкрепеният и от ГЕРБ, и от ДПС Николай Грозев (Нова Загора) има изключително успешни два мандата и се очаква да бъде подкрепен и от други политически сили и граждански организации.

Цветанов не пропусна да сподели информацията, получена в предизборния щаб, че в Борино (Смолянско) Реформаторският блок ще подкрепи кандидат-кмета на ДПС. Той изрази съжаление, че липсва "активна и конструктивна опозиция" в лицето на БСП.

Като цел за вота ексминистърът си постави ГЕРБ да овладее оста Враца–Монтана–Видин и "да разбием монопола в Кърджали” с 2-3 кмета на общини.

Амбициите на партията са да има победа в 16 до 18 областни центрове, над 100 кмета и над 1700 общински съветници, уточни още той.

ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа не с това, че искаме на всяка цена да бъдем победители, а с това, което можем да покажем като видими резултати, коментира още Цветанов. "Това са девет години неуморен труд на всички кметове, общински съветници, депутати и министри, които са били част от управлението на ГЕРБ и са участвали активно в политическия живот през последните години", заяви той.

Цветан Цветанов посочи, че традиционно за последните два избора за парламент ГЕРБ е имала над един милион гласоподаватели. "Надявам се, че в тези местни избори с нашите кандидати отново ще имаме над един милиона гласоподаватели. Смятам, че това е една висока оценка за това, което се случва", коментира той.

Според него "всичко това, което е било осъществено като политика в София от 2005 г., е направило столицата "неузнаваемо красива".

От ГЕРБ са внесли 9999 подписа по указанията на ЦИК, но за четири дни били събрани над 32 000 подписа, отчете Цветанов.

Споделяне

Още от България