На Михаил Миков бил предлаган подкуп, за да не е лидер на БСП

Янаки Стоилов не каза кой е човекът

На Михаил Миков бил предлаган подкуп, за да не е лидер на БСП

Конкурент за лидерския пост в БСП е предлагал на Михаил Миков подкуп, за да се откаже от състезанието. "Случаят бе споменат от Сергей Станишев в Зала 1 на НДК, това не е тайна”, коментира зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов във вторник пред бТВ.

"Този случай повдига въпроси какви средства могат да бъдат прилагани в политиката”, допълни той.

Депутатът каза, че тази ситуация пряко засяга партията, но повдига и въпроса как и какви хора навлизат в политиката и какви интереси имат.

Стоилов не пожела да каже името на човека, опитал се да подкупи Миков. Той подчерта, че не е сигурен дали става въпрос за факт или намерение за подкуп.

"Не помня кой беше първият източник, дали Михаил Миков, дали Сергей Станишев, но случката беше публично обсъдена на конгреса на БСП”, допълни още той.

На въпрос дали този човек е в първите редици на БСП в момента, Стоилов отговори: "Не мисля, че това насочва към хората, които имат ключови позиции в ръководството на БСП.

Михаил Миков бе избран за лидер на БСП през юли м.г., след като дългогодишният председател Сергей Станишев реши да се оттегли.

"Аз не харесвам доста неща в БСП, имаме редица слабости”, каза Янаки Стоилов. Той поясни, че членове на партията често работят по теми, които не са в интерес на колектива. "В БСП има различни тенденции, имахме силно дясно крило, което доминираше години наред”, допълни той.

На въпрос дали има братоубийствени войни в партията, Янаки Стоилов отрече: "Не воюваме с никой. Много от хората имат качества, но БСП е организация и тя трябва да даде обща перспективна”. Той допълни, че партията не е свободна платформа за временно участие или публичен достъп.

На въпрос дали БСП ще подкрепят съдебната реформа, Янаки Стоилов отговори, че тя съдържа предложения, които са добре обосновани.

"Няма защо това, което съответства с нашата политика, да не бъде споделено. Но в момента се прави опит да се използва конституцията като алиби, за да се направят по-дълбоки промени в съдебната власт”, допълни още той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?