На руската Коледа Путин стреля с топ в родния си Санкт Петербург

В деня, когато в Русия отбелязват Коледа, руският президент Владимир Путин направи нещо, за което мечтаят много деца - стреля с истински топ, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес в понеделник.

При посещение в Петропавловската крепост на река Нева в родния си Санкт Петербург Путин произведе традиционния обеден топовен залп - ежедневна традиция от 1865 г. Заедно с него зад топа е бил почетният строител на Русия Владимир Бендет, който е чествал 85-тия си рожден ден. Путин го поздравил и му направил подарък, съобщиха от Кремъл.

Традицията с оръдейния изстрел съществува и в други пристанищни градове в Русия, както и в редица други страни, но единствено в Санкт Петербург ежедневният залп е официално признат за символ на града.

След това президентът се срещнал с възпитаници на Суворовското военно училище  и разгледал фестивала на ледените фигури, който е в Петропавловската крепост.

Путин разгледал скулптурите, снимал се с посетители и дори залепил монета на ледено прасе-касичка, става ясно от разпространените от пресслужбата на Кремъл снимки.

Споделяне

Още от Свят