"На тъмно" апелативният съд остави в ареста петима нагли

В закрито заседание във вторник Софийският апелативен съд остави в ареста петимата мъже, задържани в рамките на операция "Наглите 2". Независимо от факта, че делото не се води секретно, представители на медиите не бяха допуснати в съдебната зала. Впрочем тази тенденция започна още при разглеждането на мерките за неотклонение на първа инстанция пред Софийския градски съд.

Логично обяснение за заседанията "на тъмно" няма, а след края на сегашното адвокатите коментираха, че по делото не са приложени специални разузнавателни средства. Така до медиите и обществото стига само информацията, излизаща от МВР и прокуратурата, че "има неоспорими доказателства" за вината на наглите

Братята Димитър и Радослав Лебешковски, Павел Петков – Павката, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев - Цуро бяха арестувани преди Коледа по обвинения за участие в група за отвличания.

Пет дни по-рано бе проведена първата част на акцията като тогава МВР арестува общо 25 души, но само за пет от тях беше поискан постоянен арест. Това са Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, Антон Петров – Хамстера, Данаил Димитров – Релето и Любомир Симеонов – Гребеца. Първите двама са сочени за лидерите на бандата.

Споделяне

Още от България