На центъра за деца с епилепсия бяха купени нови климатици на мястото на откраднатите

На центъра за деца с епилепсия бяха купени нови климатици на мястото на откраднатите

Дарител е купил шест нови климатика за Центъра за деца с епилепсия, чиито отплителни уреди бяха откраднати миналата седмица. Това ще позволи центърът да отвори врати на 13 февруари, както бе първоначално планирано, съобщиха от центъра.

“Преди по-малко от седмица разбрахме, че са откраднати 6-те климатика, закупени с дарения за отоплението на центъра. Хора без всякаква съвест ни отнеха надеждата, че сме на път на постигнем мечтата си. Дни по-късно други хора с големи сърца ни върнаха вярата, че доброто съществува. Един щедър дарител, който пожела да остане анонимен, закупи всичките 6 климатика, които наглите крадци ни отнеха. Ние ще уважим желанието му и няма да оповестим името му, но държим да знае, че благодарение на неговия жест животът на десетки семейства на деца и младежи с епилепсия ще стане по-лек и по-пълноценен, и че всички ние винаги ще му бъдем признателни за това, съобщиха от центъра.

“Друг добър човек ни помогна климатиците да бъдат закупени на възможно най-ниска цена и да се монтират абсолютно безплатно, което също няма да забравим и ще му бъдем винаги признателни. Благодарим сърдечно“, посочват от центъра.

На 13 февруари - Международния ден на хората с епилепсия – ще отворим вратите на първия в България Дневен център за деца и лица с епилепсия, в който ще се полагат целодневни грижи за около 40 деца и младежи с тежка форма на болестта.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?