На Цветанов му е слънчево и не му се коментират апартаменти, а само конспирации

Защо питате за Пламен Георгиев, а не за Лозан Панов, иска да знае бившият вътрешен министър

На Цветанов му е слънчево и не му се коментират апартаменти, а само конспирации

"Днес е хубав ден, слънчев, имаме регистрация, не искам да коментирам апартаменти."

Така доскорошният шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да говори за скандала с евтините апартаменти. Самият Цветанов си подаде оставката заради жилището си, купено от фирма "Артекс". Той запази партийните си постове и днес бе в Централната избирателна комисия, където подаде документите на ГЕРБ за регистрация в предстоящите евроизбори.

Вместо да коментира апартаментите, Цветанов предпочете да се впусне в конспиративни теории на тема кой е организирал атаката срещу властта.

Помните ли Костинброд?

"Сценаристите на "Апартаментгейт" начертаха и "Костинброд", заяви Цветанов, връщайки се назад до парламентарните избори през 2013 г.

Той не обясни кои точно са сценаристите. В сагата с уж фалшивите бюлетини от Костинброд обаче основна роля изигра прокуратурата. Тогава бе внесено дело срещу сегашния транспортен министър Росен Желязков. След провала му на първа инстанция, държавното обвинение се отказа да обжалва.

Според Цветанов не може БСП да иска отстраняването на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

"Не може политическа партия БСП, която има депутати с повдигнати обвинения за пране на пари и ги слага на водещи позиции в евролистата им, да дава морална оценка”, каза бившият вътрешен министър. Той смята, че излизането в отпуск на Георгиев е достатъчна гаранция, че той няма да се меси в проверката.

Защо не ме питате за Лозан Панов?

"Задавате ми въпрос за Пламен Георгиев. Защо не ми задаватв въпрос за Лозан Панов? Защо са тези двойни стандарти?”, попита Цветанов медиите.

Председателят на Върховния касационен съд също е проверяван заради жилище от фирма "Артекс”. То обаче е купено от фирма на съпругата му Елисавета Панова години преди брака им. Затова Панов отказа да излезе в отпуск, докато тече проверката.

"Излизам най-минатият човек – не съм собственик на имот, а от мен се иска да се откажа да работя, като подам оставка или изляза в отпуск! Как можете да си представите, че ще го направя”, заяви той в четвъртък.

Споделяне

Още по темата

Още от България