На занижени цени София продава имот в “Младост 4”

Столична община ще продаде отстъпено право на строеж в жк.“Младост 4” за строителство на магазин от 155 кв.м срещу 15 500 лв. (100 лв./кв.м). Това реши Столичният общински съвет.

 

Първоначалната оценка направена от общинското дружество “Софинвест” беше 5928 лв. (38 лв./кв.м). Скандалното в случая е, че тя е платена от инвеститора, заявил интерес да купи парцела - ЕТ “К.Б.У. Кирил Узунски”.

 

Гордеете се, че сте спрели заменките, но това, което правите, е по-лошо и от тях. Правото на строеж струва n-пъти по-малко от това да продадете имота на търг”, посочи Атанас Атанасов от ДСБ. Той се учуди как може кандидат-купувачът да си плати оценката.

 

Общинската наредба дава право на инвеститорите да движат цялата преписка, обясни Орлин Иванов от ГЕРБ. Той уточни, че в този случай не може да се продаде имотът, защото парцелът е част от голям терен.

 

И на нас ни направи впечатление, че оценката е доста занижена, затова в комисията по бюджет и финанси я вдигнахме на 100 лв./кв.м, каза Орлин Алексиев. Той допълни, че по време на конкурса цената може да нарасне още.

Споделяне

Още от Имоти

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?