Наближава крайният срок за деклариране на доходи с отстъпка в данъка

Наближава крайният срок за деклариране на доходи с отстъпка в данъка

Ако физическите лица искат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, трябва да подадат документите по електронен път до 31 март 2016 г., напомни Националната агенция по приходите (НАП) в понеделник.

Допълнително условие е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.

Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май 2016 г. (30 април е събота, а 2 май е почивен ден - Великден).

Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален код ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

До този момент общо подадените декларации в цялата страна са 73 700, като 25 300 от тях са подадени по електронен път. От тях 13 300 формуляри са изпратени в НАП с ПИК, а 12 000 – с електронен подпис.

Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?