Началникът на кабинета на здравния министър оглави лекарствената агенция

Досегашният началник на кабинета на здравния министър Евгений Желев д-р Жасмина Мирчева е назначена за директор на Изпълнителната агенция по лекарствата. Досега шеф на агенцията бе д-р Емил Христов, чийто мандат изтече в понеделник и ден по-късно здравният министър назначи на негово място Мирчева.

Тя е завършила Медицинския университет в София, била е директор на Националния институт за контрол на лекарствените средства. От септември 2005 г. досега е последователно началник на кабинета на министрите на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и Евгений Желев.

Със заповед на министъра д-р Нина Ръсина е назначена за директор на новата дирекция "Лекарствена политика” в здравното министерство. До заемането на този пост д-р Ръсина ръководеше такъв отдел в дирекция "Национална здравна политика”. Тя е завършила медицина в Медицинския университет – София. Има две специалности - по педиатрия и здравна политика и здравен мениджмънт.

Докторант е по информационни системи в медицината и здравеопазването. Работила е като участъков педиатър в София, клиничен ординатор и като началник отдел в Централното управление на НЗОК. Владее английски и руски езици.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?