Началникът на полицията в либийската столица е убит

Началникът на полицията в либийската столица, полковник Мохамед ас Суиси, беше убит от неизвестни лица в източно предградие на Триполи, предаде Франс прес във вторник.

Източник от либийските сили за сигурност поясни, че полковникът е бил застрелян от неизвестни въоръжени лица. Двама души, които са го придружавали, са били отвлечени по време на нападението.

Полковникът в миналото подкрепяше генерал Халифа Хафтар, който в средата на май започна операция срещу терористичните групировки в страната

Също във вторник новият парламент на Либия реши следващият президент на страната да бъде избиран пряко от народа, предаде Ройтерс. Камарата на представителите гласува с голямо мнозинство либийският народ да излъчва своя държавен глава, което е част от усилията на законодателите да върнат страната на пътя към демокрацията три години след свалянето от власт на Муамар Кадафи.

Депутатите обаче не определиха дата за президентските избори.

Либия е обхваната от най-тежкото насилие след бунта, довел до падането на режима на Кадафи. Въоръжени милиции се сражават в столицата Триполи и в източния либийски град Бенгази.

Заради влошаването на обстановката редица посолства изтеглиха персонала си от Либия.

Споделяне

Още от Свят