Начинаещи скиори ще се обучават безплатно над Благоевград

Начинаещи скиори ще се обучават безплатно над Благоевград

Безплатно ски и сноуборд училище за начинаещи открива за втора поредна година Съюзът на българските скиори и сноубордисти (СБСС) над Благоевград, съобщиха от организацията.

Уроците започват на 14 януари от 9.30. През този сезон те ще се провеждат на долната станция на кабинковата въжена линия в курорта Бодрост – Картала над Благоевград всяка събота и неделя. Доброволци – членове на СБСС ще обучават желаещите.

Ски, обувки и сноуборд ще се предоставят безплатно от съюза. Участниците заплащат само планинска застраховка в размер на 3 лв. и могат да ползват отстъпки от легловата база в хотела към кабинката, както и да ползват с намаление съоръженията. Не е необходимо желаещите да бъдат членове на СБСС.

Училището е само за начинаещи и покрива елементи от клас А – ходене, видове обръщане и изкачване със ски, право спускане, падане, снежно рало и дъга с рало.

За да се запази оборудване, е необходима резервация на адрес www.sbss.bg Посочват се трите имена на човека, които ще участва и по възможност телефон и e-mail, тъй като списъкът се предава на застрахователите. Ако хората разполагат със ски или сноуборд, няма проблем да бъдат включени към училището и без резервация.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?