Над 10 000 полицаи ще охраняват олимпийския огън в София

10 080 полицаи ще охраняват близо 50-километровото трасе, по което ще премине олимпийският огън в сряда в София. 4200 служители на дирекцията ще се грижат за обществения ред в града. Олимпийският огън ще тръгне в 12.00 ч. от комплекс "Камбаните", ще премине през столичния кв. "Младост" по бул."Климент Охридски", по "Симеоновско шосе" през кв."Бояна", по бул."България", по Околовръстния път, по бул."Гоце Делчев". Факлоносците ще преминат покрай Южния парк, бул."Арсеналски", ще се движат по бул."Черни връх", бул."Вапцаров" и бул."Драган Цанков".

Предвидено е олимпийският огън да премине по бул."Г.М.Димитров", "Цариградско шосе", "Евлоги Георгиев", "Васил Левски", "Цар Освободител" и по ул."Левски", "Гурко" и "Раковски". Очаква се около 19.00 ч. олимпийският огън да пристигне при храм-паметника "Св.Александър Невски".

Движението на автомобили и на градския транспорт ще бъде спирано и възстановявано поетапно, допълниха от СДВР. Няма да се разрешава преминаването с лични автомобили и на пешеходци, както и да се паркирането на МПС там, откъдето ще премине олимпийският огън. От СДВР напомнят, че собствениците на автомобили трябва сами да ги преместят утре до обяд от посочените територии, като в противен случай автомобилите ще бъдат принудително отстранявани.

След 16.00 ч. утре центърът на София ще бъде затворен за движение на лични автомобили. От 16.00 ч. до 19.00 ч. частично ще бъде променян и маршрутът на градския транспорт в районите на "Орлов мост" и на националния стадион "Васил Левски".

От Столичната дирекция умоляват всички граждани за разбиране към мерките за сигурност, които се налагат.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?