Над 10 служители от ДАИ Благоевград са задържани за корупция

Снимка: БГНЕС

Над 10 служители от областния отдел на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААИ) в Благоевград са задържани във вторник сутринта при акция на ГДБОП, ДАНС и Специализираната прокуратурата. 

Арестуваните се разследват за корупция. Те са получавали от 300 до 600 евро от транспортни фирми, за да не им съставят наказателни постановления за извършени нарушения. Това каза наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Петър Белчев.

Специализираната полицейска операция срещу организираната престъпна група от длъжностни лица с користна цел, каза Белчев.

Акцията започна в 9 часа сутринта. Арестуваните се извеждаха един по един от службата им с белезници на ръцете. Те се водеха до автомобил. Всичко това беше снимано от местни медии, които се оказаха пред сградата по време на задържането на автомоблините инспектори.

Операцията се е провела под ръководството на Специализираната прокуратура с участието на служители на ГДБОП и ДАНС. Тя е била ръководена от шефа на Спецпрокуратурата Иван Гешев.

Процесуално-следствените дейности продължават. "След събиране на достатъчно доказателства ще преценим на кого да повдигнем обвинение", каза наблюдаващият прокурор Петър Белчев.

По неофициална информация сред арестуваните е и началникът на ИААИ в Благоевград. 

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?