Над 100 души поискаха незабавните оставки на Лазаров и Писанчев

Над 100 души поискаха незабавните оставки на Лазаров и Писанчев

Над 100 души се събраха в четвъртък вечерта на протест пред Министерския съвет (МС) с искане за незабавните оставки на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

Демонстрацията бе организирана от „Протестна мрежа“ преди ден по повод оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, който обяви, че напуска правителството заради становището на правния отдел в МС, че влезлите в сила поправки на законите за МВР, ДАНС и СРС не допускат провеждането на нови процедури за назначаване на шефове на службите.

„Започвайте реформите“, скандираха демонстрантите, обградени от плътен кордон униформени, чийто брой доближаваше този на протестиращите.

Освен оставките на Лазаров и Писанчев, събралите се симпатизанти на „Протестна мрежа“ поискаха вторият кабинет „Борисов“ да проведе пълна реформа в сектора за сигурност, насочена срещу зависимостите на службите от задкулисието.

Както е известно, премиерът Бойко Борисов обяви в четвъртък, че ще поиска от главния секретар на МВР и шефа на ДАНС да освободят постовете си. За наследник на Вучков в МВР той издигна вицепремиера по коалиционната политика Румяна Бъчварова. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?