Над 100 ръководители на британски компании подкрепят консерваторите на Камерън

Дейвид Камерън

Над 100 ръководители на британски компании подкрепиха публично правителството, оглавявано от консерваторите на премиера Дейвид Камерън, предаде Ройтерс. Те предупредиха, че евентуална промяна в курса на икономиката на Великобритания, оценявана на 2,8 трилиона долара, при управление на лейбъристите би изложила на опасност възстановяването ѝ.

Проучванията на общественото мнение преди изборите на 7 май показват, че нито консерваторите, нито опозиционната Лейбъристка партия ще спечелят пълно мнозинство в 650-местния парламент, като много избиратели се обръщат към периферни досега партии.

"Вярваме, че това консервативно правителство е добро за бизнеса и преследва политика в подкрепа на инвестициите и създаването на работни места", посочват ръководителите на предприятия в открито писмо, публикувано във в. "Телеграф".

"Според нас промяна в курса ще застраши заетостта и ще възпре инвестициите. Това ще бъде негативно послание за Великобритания и ще постави в опасност възстановяването", предупреждават водещите представители на бизнеса.

Сред 103-мата бизнес лидери, подписали писмото, са Филип Грийн, ръководител на Топшоп (Topshop), изпълнителният директор на Би Пи (BP) Боб Дъдли, предприемачът Люк Джонсън и Тиджан Тям, досегашен ръководител на Пруденшъл (Prudential), който предстои да стане изпълнителен директор на Креди сюис (Credit Suisse).

Споделяне

Още от Европа

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?