Над 100 тежки катастрофи са станали по празниците

При гъста мъгла в района на Пловдив в петък станаха няколко катастрофи. Жена загина, а други четирима бяха ранени при тежък инцидент на околовръстния път. Злополуката е станала около 12 часа между жп надлеза и Пещерско шосе.

При опит за изпреварване в мъглата лек автомобил "Мерцедес" с кюстендилска регистрация се ударил челно в друга кола с пловдивска регистрация. На място е загинала пътуващата в "Мерцедес"-а жена. Пострадали са още четирима души, които са били откарани в болница, животът им е вън от опасност.

Катастрофата предизвика огромно задръстване в района и още един верижен сблъсък между два леки автомобила и бус.

При втората катастрофа няма пострадали. В същото време тежък инцидент затвори за няколко часа пътя Асеновград-Смолян. Ранени са мъж и жена, които са пътували в микробус, ударил се в товарен автомобил, след като навлязъл в насрещното движение.

От Пътна полиция съобщиха, че броят на катастрофите в последната седмица рязко се е увеличил.

Само на 26 и 27 декември са регистрирани 42 тежки катастрофи. Ранени са 52-ма души, а петима са загинали само в четвъртък.

От 21 -ви до 27 декември включително в страната са станали 102 тежки произшествия, при които са загинали 8 души и са ранени 131, трима с опасност за живота.

След спирането на снеговалежите и разчистване на пътищата шофьорите са увеличили значително средните скорости, подценявайки хлъзгавите настилки - мокри, заснежени, на места със заледявания.

Гъстата мъгла стана причина и за отмяна на полетите от и за Летище Пловдив на 28 декември. Самолетът от Лондон, който трябваше да кацне малко преди обед, беше пренасочен към Летище Бургас. По-късно два чартърни полета от Москва и един от Киев бяха пренасочени към Летище София. Около 50 пътници, закупили билети за тези дестинации, бяха извозени с автобуси от пловдивското до софийското летище.

Споделяне

Още от България