Над 1000 участници идват за Икономическия форум

Развитието на публично-частното партньорство е сред основните теми на Шестия кономически форум за Югоизточна Европа, който ще се проведе на 2 и 3 ноември в НДК и в столичния хотел "Хилтън". Това съобщи на пресконференция днес Георги Табаков, председател на Сдружение Български икономически форум, което организира събитието.

Над 1000 участници се очаква да се включат в дискусиите в областта на енергетиката, насърчаване на инвестициите, финансите, строителството и недвижимите имоти, транспорта и информационните технологии, каза Табаков.

Сред чуждестранните официални представители в събитието се очакват президентът на Черна гора Филип Вуянович, заместник-министър председателят на Сърбия Миролюб Лабус, външният министър на Босна и Херцеговина Младен Иванич, министрите на икономиката и на отбраната на Македония Стевче Якимовски и Владо Бучковски.

Икономически министри от Югоизточна Европа ще се влючат в разговорите за стопанските перспективи на страните от региона през 2005 г. България ще бъде представена в сесиите от министрите на икономиката и на финансите Лидия Шулева и Милен Велчев. Министърът на транспорта и съобщенията Николай Василев пък ще посрещне колегите си от Албания, Македония, Гърция и Сърбия.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?