Над 114 000 винетки били продадени до момента

Сн. АПИ

Над 114 700 винетки за общо 7.8 млн. лева за продадени до сутринта на 9 януари, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура. Те са на стойност почти 7.82 млн. лева. Електронните винетки са издадени от 17 декември, когато започна и продажбата им, съпътствана със серия проблеми, които доведоха да оставки и уволнения в пътната агенция и регионалното министерство.

След като се оказа, че няма достатъчно терминали за покупка на винетките, а сайтът, през който може да се вземат, има редица проблеми, от АПИ съобщиха, че от сряда пътните такси вече може да се плащат и на касите в бензиностанциите ОМВ. Там може да се плаща и в брой.

От 8 януари 2019 г. е в ход поетапната продажба на е-винетки в клоновете на Български пощи в цялата страна, съобщиха от АПИ.

Електронна винетка може да бъде купена на каса и платена в брой в областните пътни управления, в офисите на Easy Pay и на мобилния оператор А1, припомнят от агенцията.

След като в началото на годината се оказа, че на граничните пунктове липсват терминали за е-винетки, към 9 януари на 16 от тях са поставени 34 устройства. До края на седмицата това трябвало да стане и на още няколко ГКПП.

На пунктовете "Калотина", "Кулата", "Дунав мост" при Русе, както и в близост до ГКПП "Капитан Андреево" (на бензиностанция "Лукойл" на около 1.5 км във вътрешността на страната) работят гишета за купуване на е-винетка на каса. На ГКПП "Дунав мост 2" при Видин също е разкрито гише, но то ще работи от 10 януари.

Споделяне

Още от Бизнес