Над 12 000 младежи се включиха в кампанията "Твоята първа работа има значение"

Повече от 500 са получените автобиографии за работа на гъвкаво работно време

Над 12 000 младежи се включиха в кампанията "Твоята първа работа има значение"

Само две седмици след старта на кампанията "Твоята първа работа има значение" интересът към нея от страна на младежи и техните родители е голям. Над 12 300 от тях са посетили сайта, а 640 са изтеглили безплатния наръчник за кандидастване, за да се подготвят за отделните стъпки – подготовка на автобиография, интервю, сключване на договор.

Над 500 младежи вече са подали автобиография за работа с гъвкаво работно време. Сред тях има млада дама, която говори 5 езика, а най-далечната точка, от която е изпратена автобиография е Пекин. Част от кандидатстващите вече са преминали през процес на интервюта и предстои да получат оферта за работа. Това съобщиха от "Телъс Интернешънъл Юръп" (TELUS International Europe), един от лидерите в BPO сектора у нас.

Компанията предлага възможност за работа с гъвкаво работно време на младежи, които имат желание да съчетават учене и реално практикуване на езиците, които владеят в работна среда. Те получават възможност да започнат професионалния си път, като работят по проекти на едни от най-големите глобални компании. Например екипи на "Телъс" осигуряват поддръжка на едни от най-популярните игри в гейминг индустрията, а други тестват приложения преди да бъдат пуснати официално на пазара. Сред клиентите на компанията са световни лидери в технологичния, самолетни компании, платформи за онлайн разплащания и други.

"Щастливи сме, че темата за първа работа, която е толкова сериозна и важна за обществото и бизнеса, предизвика такъв интерес и бърза реакция от страна на младежите. Над 82% от тях споделиха в проучване, че желаят да учат и работят едновременно, но не познават възможностите. С тази кампания ние, като отговорен работотадел, искаме да им помогнем да направят избор, който ще допринесе за тяхното по-добро и сигурно бъдеще", коментира Кристина Иванова, вицепрезидент "Операции" в "Телъс Интернешънъл Юръп".

Проучването по поръчка на компанията показва, че едва една пета от българските младежи работят. В същото време 87 на сто от тях заявяват, че имат желание да работят и да учат едновременно. Само една ечтрът пък са наясно, че могат да работят на гъвкаво работно време в обслужващата сфера.

Споделяне

Още от Бизнес

Как да се подходи с новата детска болница?