Над 1400 кв. м бетон е премахнат от плаж в Слънчев бряг

Над 1400 кв. м бетон е премахнат от плаж в Слънчев бряг

Над 1400 кв. м бетон от плаж "Слънчев бряг-север" е бил премахнат, съобщиха от Министерството на туризма. Пясъчна ивица с размер 1438 кв. м. е била заета от бетонни елементи на игрище за мини голф.

То е сред незаконните обекти, съборени при разчистването на ивицата от новия наемател, който продължава стриктно да спазва поетите ангажиментите и задълженията си по договор, съобщи министерството.

Премахването на нерегламентираните постройки е част от подготвителните дейности преди началото на предстоящия летен сезон. Предстоят инспекции, в които да участват както експерти от Министерството на туризма, така и от всички останали контролни органи.

Министърът на туризма Николина Ангелкова направи инспекция на място в края на миналата седмица, за да провери как върви събарянето на незаконните обекти. Тогава бе установено, че повече от 190 незаконни постройки са премахнати. Всички нерегламентирани обекти трябва да бъдат съборени и плажът да е разчистен до средата на май, когато влиза в сила забрана за строителство по курортите, се казва в съобщението.

През 2016 г. беше прекратен договорът с концесионера на плаж "Слънчев бряг – север" заради разполагането на обекти с площ надвишаваща с 8000 кв. метра одобрената от министъра на туризма схема. В началото на 2017 г. бе определен нов наемател на плажа. Срокът на договора с фирмата, която бе избрана да управлява ивицата, е 5 години, като за всяка от тях ще плаща на държавата такса в размер на 1.650 млн. лв. Цените на плажните принадлежности бяха намалени с 2 лв. до 8 лв. за 1 бр. чадър и 1 бр. Шезлонг, допълват от Министерството на туризма.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес